Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Прокуратура Львова

Середа, 9 січня 2019, 15:40

На Львівщині засудили останнього організатора перекриття траси Львів – Рава-Руська

Прокуратура Львова

Чоловіка позбавили волі на 3,5 років.

Про це повідомила прокуратура Львівської області.

Прокуратурою Львівської області забезпечено підтримання державного обвинувачення стосовно одного із організаторів та активного учасника – мешканця Хмельницької області, який обвинувачувався у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, поєднане з розпалюванням національної ворожнечі), ч.2 ст.345 (умисне заподіянняпрацівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків), ст.293 (групове порушення громадського порядку) КК України.

Нагадаємо, йдеться про незаконне перекриття траси державного значення «Львів-Рава-Руська» у с. Гряда Жовківського району, яке відбулося 29 березня 2017 року.

Протиправний масовий захід призвів до утворення автомобільного затору, пошкодження елементів благоустрою автодороги, побоїв правоохоронців, які намагались припинити протиправні дії учасників, і суспільного занепокоєння.

Крім цього, правопорушники під виглядом представників національної меншини закликали до розпалювання міжнаціональної ворожнечі між українцями та поляками.

Також від імені мешканців Львівщини намагались створити атмосферу невдоволення перебуванням адміністративно-територіальних одиниць області у складі України та спонукали представників Республіки Польща змінити межі країни та приєднати Львівщину до її складу.

Вироком Кам’янка-бузького районного суду Львівської області обвинуваченого визнано винним у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушень та засуджено до 3 років і 6 місяців позбавлення волі.

Слід зазначити, що раніше вироками суду засуджено інших п’ятьох організаторів та активних учасників цієї незаконної акції

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.