Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ярослав Дубневич

Понеділок, 14 січня 2019, 15:33

Холодницький має доопрацювати подання про зняття недоторканності з Дубневича

Ярослав Дубневич

Генпрокуратура повернула до САП на доопрацювання подання про зняття недоторканності з Ярослава Дубневича.

Про це повідомила речник генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, подання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо зняття недоторканності з народного депутата від Блоку Петра Порошенка Ярослава Дубневича, не відповідає вимогам регламенту Верховної Ради, відтак Генпрокуратура повернула документ САП на доопрацювання.

"Аналіз підготовленого прокурорами САП подання щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Ярослава Дубневича (кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 27 ч.5 ст.191 ККУкраїни) засвідчив, що воно неповною мірою відповідає вимогам Регламенту ВР України, у ньому наявні твердження щодо організації Я.Дубневичем злочинної схеми заволодіння коштами, які не підтверджуються, є сумнівними чи можуть бути легко спростовані", – повідомляє Лариса Сарган.

Вона додала, що це подання необхідно доопрацювати та надати докази незаконної діяльності Ярослава Дубневича.

"ГПУ пропонує САП доопрацювати текст подання з метою усунення ряду недоліків, підкріплення його відповідними доказами та виправлення тверджень, які не відповідають законодавству. Після усунення таких недоліків подання буде підписане Генпрокурором та направлене до Верховної Ради", – наголосила Лариса Сарган.

Нагадаємо, нещодавно очільник САП Назар Холодницький передав генпрокурору Юрію Луценку для внесення в парламент подання про зняття недоторканності з Ярослава Дубневича.

НАБУ розглядає справу щодо відомостей у деклараціях про доходи Ярослава і Богдана Дубневичів. Минулоріч Ярослав Дубневич задекларував 6 млн грн доходу, 99 земель, 10 будинків і 3,6 млн доларів готівки, а Богдан Дубневич – 1,2 млн грн доходу, більше 240 земельних ділянок, авторські права на "рейкові скріплення".

Також у січні 2018 року НАБУ затримало у Львові посадовців ТОВ "Енергія-Новий Розділ", ТОВ "Енергія-Новояворівськ" та ТОВ "Енергія" ,які належать братам Дубневичам,  за підозрою в заволодінні понад 300 млн м³ природного газу НАК "Нафтогаз України" на суму понад 1,4 млрд грн.

На початку квітня 2017 антикорупційні детективи провели обшуки в офісах компаній.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.