Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Лілія Гриневич

tsn.ua

Четвер, 17 січня 2019, 13:45

НАБУ зобов'язали відкрити кримінальне провадження проти Лілії Гриневич

Лілія Гриневич

Суд зобов'язав НАБУ відкрити кримінальні провадження проти Лілії Гриневич і Володимира Гройсмана.

Про це йдеться у рішенні Солом'янського районного суду Києва від 29 грудня 2018 року.

Солом'янський районний суд Києва зобов'язав Національне антикорупційне бюро відкрити кримінальні провадження за фактом отримання хабара і службової недбалості щодо міністра освіти і науки України Лілії Гриневич (львів'янка) та прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

Згідно з матеріалами суду, 7 грудня заявник повідомив НАБУ про вчинення кримінальних правопорушень міністром освіти і науки Лілією Гриневич за ст. 364 (зловживання владою), 366 (службове підроблення) та прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом за ст. 367 (службова недбалість), 368 (пропозиція або отримання хабара) ККУ.

Проте НАБУ відповідні провадження не відкрило і заявник звернувся до суду.

"Зобов'язати службову особу Національного антикорупційного бюро України, до компетенції якої входить внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань, не пізніше 24 годин після отримання копії ухвали, внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальні правопорушення, зазначені у заяві від 07.12.2018 р.", – йдеться у рішенні суду.

Нагадаємо у серпні 2018 року НАБУ виявило низку недостовірних даних під час повних перевірок декларацій голови Верховної Ради Андрія Парубія, заступниці голови Верховної Ради Оксани Сироїд та міністра освіти і науки Лілії Гриневич.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.