Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

прапор України

Вівторок, 22 січня 2019, 09:50

На Львівщині розпочалися заходи з відзначення Дня Соборності

прапор України

Сьогодні Україна відзначає 100-й ювілей підписання "Акту Злуки".

Щорічно, 22 січня, в Україні відзначається День Соборності, дата приурочена до цього дня у 1919 році, коли було проголошено Акт злуки Української Народної Республіки (УНР) і Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР).

У цей день дві держави на основі українських земель у складі Російської та Австро-Угорської імперій об'єднувалися в єдину соборну Українську державу, а ЗУНР отримала право повної автономії і назву Західної області Української Народної Республіки.

Затвердження "Акта Злуки" УНР і ЗУНР прийнято вважати першим кроком до об'єднання українського народу, який показав силу волі і дух єдності, а також істотно вплинув на подальші національно-політичні процеси в країні.

У зв'язку з цим сьогодні о 18:00 год на площі Ринок у Львові відбудеться захід, на якому зачитають Акт Злуки з відеосупроводом, пролунають стрілецькі пісні у виконанні Львівського муніципального хору "Гомін". 

Також у міських бібліотеках відбуватимуть заходи з нагоди 100-річчя Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

А у навчальних закладах Львова відбудеться символічний "живий ланцюг" та буде проведено онлайн-захід "Ланцюг єднання живого слова". Зокрема, о 12:00 год у всіх закладах освіти відбудеться символічний "живий ланцюг", учасниками якого будуть педагогічні колективи та учнівська молодь. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.