Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

площа Ринок, 38

Вівторок, 22 січня 2019, 17:00

Вільчківську кам’яницю на площі Ринок продають за 50 мільйонів

площа Ринок, 38

Управління комунальної власності Львівської міськради виставило на продаж приміщення у будинку на площі Ринок, 38.

Управління комунальної власності Львівської міської ради виставило на продаж у системі ProZorro підвал та приміщення 1-го і 2-го поверхів на площі Ринок, 38 у Львові, загальною площею 481,10 кв.м.

Будинок є пам’яткою архітектури національного значення і розташований в межах території, внесеної до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО (Галицький район Львова).

Аукціон стартує 11 лютого, а початкова вартість приміщення становить 50 416 680 грн.

Зазначимо, 3-поверхова "Вільчківська кам’яниця" є пам’яткою архітектури національного значення, побудована у ХVII столітті на місці попереднього міщанського будинку. Одним із перших її власників був львівський райця Станіслав Вільчек, і саме від імені родини Вільчеків походить традиційна назва – "кам'яниця Вільчківська". Була реставрована у 1718 році, однак сучасна основа корпусу мурувалася у 1884 – 1885 роках Яном і Каролем Шульцами. Будинок має асиметричний неоренесансний фасад на 3 вікна, адаптований до історичних форм оточення. 

Нагадаємо, раніше ТзОВ "Львівмедікалцентр", власником якого є адвокат Григорія Козловського Юрій Ломага, придбало приміщення у будинках на Площі Ринок, 12 і 13 за 34 млн грн.

Тоді ж виконком Львівської міської ради дозволив збудувати заклад громадського харчування та апартаменти на вул. Вірменській, 32. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.