Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

площа Ринок, 13

Понеділок, 10 грудня 2018, 19:15

Адвокат Козловського придбав нерухомість на площі Ринок за 34 мільйони

площа Ринок, 13

ТзОВ "Львівмедікалцентр", власником якого є адвокат Григорія Козловського Юрій Ломага, придбало приміщення у будинках на Площі Ринок, 12 і 13 за 34 млн грн.

Про це йдеться на сайті публічних закупівель ProZorro.Sale.

Управління комунальної власності Львівської міської ради продало у системі ProZorro приміщення першого поверху будинків на площі Ринок, 12 та 13 у Львові, загальною площею 72,9 кв.м.

На аукціон, який відбувся сьогодні, виставляли приміщення, площею 28,4 кв.м, на площі Ринок, 12 та приміщення, площею 44,5 кв.м, на площі Ринок, 13, які з’єднані між собою і являють собою одне нежитлове приміщення з фасадним входом і вікнами-вітриками.

Участь у закупівлі взяли 9 учасників, а переможцем обрали ТзОВ "Львівмедікалцентр", яке запропонувало найвищу ціну за приміщення – 34 000 001 грн. Додамо, початкова вартість приміщення становила 12 689 676 грн.

За даними порталу Youcontrol, ТзОВ "Львівмедікалцентр" зареєстроване 6 червня цього року у Львові, займається загальною медичною практикою. Розмір статутного капіталу підприємства становить 80 000 000 грн, а його керівником та кінцевим власником є Юрій Ломага, адвокат депутата Львівської міської ради та бізнесмена Григорія Козловського.

ТзОВ "Холдинг "Гранд Готель", що належить Козловському, також брав участьу аукціоні і запропонував за ці приміщення 30 008 888 грн. Раніше цей холдинг купив на аукціоні будинок на вул. П. Дорошенка, 37, першими власниками якого була родина Бачевських.

Зазначимо, будинок на площі Ринок, 12 – пам'ятка архітеркури Львова, колишня кам'яниця Ґлячівська, збудована у ХVІ ст. Тоді її був радник Йодок Ґляч, а будинок на площі Ринок, 13 – колишня кам'яниця Алембеківська, зведена на початку ХVІІ ст. на місці попередньої ґотичної кам'яниці ХVІ ст. Першим її власником був Ян Алембек, львівський аптекар та бургомістр, автор першого опису Львова (1618 р.). Будинки внесені до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Нагадаємо, депутати дозволили приватизувати приміщення у будинках на площі Ринок, 12 і 13 на минулій сесії Львівської міської ради. Також цьогоріч Львівська міськрада дозволила ТзОВ "Львів-Енергія", що належить адвокатам підприємця Григорія Козловського Юрію Ломазі і Олексію Різнику, збудувати ресторан у Стрийському парку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.