Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

прапор України

Вівторок, 22 січня 2019, 15:50

На Львівщині святкують День Соборності України

прапор України

Львівщина відзначає 100-річчя проголошення Акту злуки УНР і ЗУНР та День Соборності України.

Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної ради.

Перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус, військовослужбовці, учасники АТО і Революції Гідності, студенти, громадськість, представники влади на Личаківському кладовищі віддали шану борцям за соборність України.

Спершу відбулося покладання квітів, запалення лампадок та проведення чину екуменічної панахиди на полі почесних поховань №67 Личаківського кладовища.

Далі присутні поклали квіти до Меморіалу воїнам Української Галицької Армії на Личаківському кладовищі та запалили лампадки до могил Держсекретаря військових справ ЗУНР Д. Вітовського, коменданта Січових Стрільців М. Галущинського, керівника і засновника «ПЛАСТу» О. Тисовського, воїна УГА С. Левицького,учасника АТО В. Гурняка.

Опісля представники влади та громадськості вшанували пам’ять Президента Національної Ради ЗУНР Євгена Петрушевича та поклали лампадки до могил воїнів АТО на полі почесних поховань №76 Личаківського кладовища. Крім того, тут відбулася екуменічна панахида за полеглими за Україну.

Нагадаємо, до Дня Соборності України у навчальних закладах міста о 18:00 відбудеться  символічний "живий ланцюг"

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.