Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Зураб Аласанія

TKvideoteka

П'ятниця, 1 лютого 2019, 10:40

Садовий пустив скупу сльозу на звільнення Аласанії

Зураб Аласанія

Наглядова рада НСТУ відсторонила Зураба Аласанії з посади голови правління "Суспільного" мовлення.

Про це повідомила заступниця голови наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України Світлана Остапа на своїй сторінці у Facebook.

"Щойно Наглядова рада "Суспільного" більшістю голосів проголосувала за дострокове розірвання контракту з головою правління ПАТ НСТУ Зурабом Аласанією. 9 за, 3 проти", – написала Світлана Остапа.

Як написав у Facebook міський голова Львова Андрій Садовий, Зураб Аласанія "пустив на "Суспільне" програми "Схеми", "Наші гроші" і забезпечував об’єктивність, якої досі ніколи не було на державному (суспільному) телебаченні".

За його словами, звільнення Аласанії пов’язане з майбутніми виборами президента.

Зазначимо, у жовтні минулого року Зураб Аласанія заявив, що якщо у бюджеті 2019 року депутати Верховної Ради України закладуть менше 1 млрд грн для НСТУ, то її філії доведеться закрити.

Аласанію обрали головою правління НСТУ у квітні 2017 року. До того він був генеральним директором Національної телекомпанії України, доки у 2016 році не подав у відставку "у зв'язку із катастрофічною ситуацією з фінансуванням телерадіомовлення".

Нагадаємо, у вересні ОБСЄ закликала українську владу відновити мовлення Національної громадської телерадіокомпанії "UA: Перший" і терміново вирішити проблеми з її фінансуванням.

Нещодавно Варіанти писали про "Суспільне телебачення" у статті "Суцільна Аласанія".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.