Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Микола Бандра

Понеділок, 4 лютого 2019, 11:57

Бандра може сісти на 5 років

Микола Бандра

Колишньому чиновнику Львівської обласної ради загрожує 5 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Львівської місцева прокуратура №1 повідомила про підозру екс-керівникові Управління майном спільної власності Львівської обласної ради у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Слідчі встановили, що у 2006 році вказана особа передала в оренду одному із підприємств нежитлові підвальні приміщення загальною площею 405,9 кв м у центрі Львова, терміном на 10 років.

Водночас, службовець не забезпечив виконання функцій щодо контролю за наданням в оренду та використанням майна, його належного обліку та інвентаризації, внесення у комплексну інформаційно-комп'ютерну базу даних щодо орендарів (об'єктів оренди), їх експертної вартості.

Крім цього, після закінченні дії договору, не видав наказів чи розпоряджень щодо проведення повторної експертної оцінки, а також не здійснив жодних дій щодо переукладення договору чи оскарження його умов у судовому порядку (або розірвання). Внаслідок таких дій комунальний заклад та обласний бюджет недоотримав майже 5 млн грн доходів.

31 січня фігуранту обрали запобіжний захід у виді особистого зобов'язання з покладенням на нього відповідних процесуальних обов'язків.

Зловмиснику загрожує від 2 до 5 років ув'язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та штраф від ста до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Схоже, що мова про колишнього керівника Управління майном спільної власності Львівської обласної ради Миколу Бандру (з 2006 року), діяльність якого на посаді постійно супроводжували корупційні скандали.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.