Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Віктор Медведчук

Вівторок, 5 лютого 2019, 15:52

Віктора Медведчука звинувачують у державній зраді

Віктор Медведчук

Генеральна прокуратура України внесла відомості про вчинення лідером "Українського вибору" ряду антидержавних злочинів.

Про це повідомила прес-секретарка Генерального прокурора України Лариса Сарган

5 лютого 2019 року Генеральна прокуратура України за зверненням народного депутата Андрія Тетерука до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесла відомості про вчинення лідером ГО "Український вибір" Віктором Медведчуком ряду кримінальних правопорушень.

Зокрема, Віктор Медведчук зробив гучну заяву на партійному з’їзді 29 січня в Києві, про необхідність утворення  "автономного регіону Донбас" у складі України з власним парламентом та урядом, а також про закріплення такого статусу в Конституції України. Він пропонує врегулювати статус Донбасу переговорами в "чотирикутнику" Київ-Донецьк-Луганськ-Москва.

"Враховуючи, що відповідно до ст.1 Конституції України, Україна є унітарною державою, територіальний устрій закріплено у ст.133 цього Закону, а також те, що Російська Федерація шляхом забезпечення самопроголошених Донецької та Луганської народних республік (ДНР, ЛНР) живою силою, озброєнням та іншими матеріалами проводить агресивні дії стосовно України, проголошення концепції утворення автономного регіону Донбас сприяє законодавчому закріпленню тимчасово окупованої території всупереч Основному Закону та надає іноземній державі допомогу в проведенні підривної діяльності проти України, в тому числі і інформаційної підтримки" – заявила Лариса Сарган.

За таких обставин, в діях Медведчука В.В. Генпрокуратура вбачає ознаки злочинів, передбачених ч.1 ст.110 КК України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) та ч.1 ст.111 КК України (Державна зрада). 

Конституцією України законодавчо закріплено територіальний устрій України (ст.133), якою передбачено Донецьку та Луганську області, як адміністративно-територіальні одиниці у складі держави.

Матеріали кримінальних проваджень передадуть Службі безпеки України за підслідністю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.