Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

площа Святого Юра

П'ятниця, 8 лютого 2019, 14:58

На Львівщині реставрують храми, внесені до списку Світової спадщини ЮНЕСКО

площа Святого Юра

У Львівській області реставрують кілька храмів, які відносяться до Світової спадщини ЮНЕСКО.

Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

За словами  т.в.о. директора департаменту архітектури та розвитку містобудування ЛОДА Оксани Ткачук повідомила, що у межах охорони культурної спадщини, на Львівщині реставрують храми внесені до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

"На території Львівської області розташовано об’єкти, які відносяться до Світової спадщини ЮНЕСКО. Зокрема, архикатедральний собор св.Юра у м.Львові, храм Зіслання Св.Духа у с. Потелич Жовківського району, а також храм св.Юра у м.Дрогобичі", - зазначила вона.

Оксана Ткачук також додала, що реставрація храму у селі Потеличі вже розпочалася минулого року. У 2019 році департамент планує завершити реставрацію храму св.Юра у м.Дрогобичі. Минулоріч завершили реставрацію будівлі храму. У 2019 планують завершити будівлю дзвіниці та об’єкт в цілому.

Нагадаємо, у вересні 2018 року Львівська ОДА виділила 3 640 908 гривень на реставрацію інтер'єр храму Св.Ольги та Єлизавети.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.