Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Святослав Сірий

Справжня Варта

Вівторок, 12 лютого 2019, 10:45

Сіромаха з Нацкорпусу напосівся на фарбованого лиса Садового

Святослав Сірий

Святослав Сірий вважає, Андрій Садовий має тісні відносини з поляками, в яких він прогинається, наче дівка в будинках розпусти.

Про це повідомив керівник штабу Національного корпусу у Львові Святослав Сірий у інтерв'ю виданню "Консул".

За його словами, він ніколи не підтримуватиме міського голови Львова Андрія Садового, адже він "зробив місто не для містян, а для туристів, прикриваючи бізнеси, які неналежно оподатковуються і дають шалені відкати саме йому, а не в казну міста".

"Не вирішуються по-справжньому стратегічні питання в місті, такі як сміття та транспортні проблеми. Я вже не говорю про дружбу з російськими олігархами, про плаваючу позицію з приводу війни на сході та іншого. Купа відкритих кримінальних справ в прокуратурі та судах стосовно відмивання та крадіжок коштів з бюджету міста. А зараз до виборів він гарно перефарбувався та пускає маніпулятивну рекламу про так звані свої здобутки. Всі, хто думають що він хороший мер, – нехай приїдуть і трохи поживуть у Львові" – наголосив Святослав Сірий.

Щодо акції під гаслом "Львів не для польських панів" та "кому належить Львів", яку вони організували на початку березня 2018 року, то причиною стало те, що за тиждень до цього в Польщі ухвалили "антибандерівські закони, які відверто викривляють та зневажають історію нашої визвольної боротьби".

"У той час по всій Україні ухвалювали положення про те, щоб на великі державні свята червоно-чорний прапор майорів поряд з державним. Львівська міська рада вирішила, що так не треба робити, бо наш мер Садовий має тісні відносини з поляками, у яких він прогинається, як дівка в будинках розпусти. Він готовий заради вигоди нехтувати абсолютно всім" – наголосив Святослав Сірий.

Він пояснив, що Нацкорпус не виступає проти польського народу, але "ми нікому ніколи не дамо паплюжити нашу історію та пам'ять про наших героїв".

"У результаті, на наступній сесії міської ради завдяки нашому натиску ухвалили рішення про майоріння стягу боротьби поряд з державним. А сьогодні антибандерівські закони скасовано. Я вважаю, що у Львові немає місця для польського шовінізму, тут є місце тільки для конструктиву. Це наша земля, де повинні бути найкращі умови і можливості саме для нас. Це принципова позиція" – розповів Святослав Сірий.

Нагадаємо, минулоріч Львівська обласна організація Національного корпусу заявила про те, що скульптури левів на Цвинтарі орлят варто залишити в спокою на місці. 

Історію створення та таємниці Цвинтару орлят, Ви можете прочитати в репортажі Варіантів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.