Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

вул. І.Вишенського, 16

google.com.ua

Вівторок, 12 лютого 2019, 13:50

Компанія Дубневичів придбала пам'ятку архітектури у Львові

вул. І.Вишенського, 16

ТзОВ "Будінвест" за 365 тис грн купив на аукціоні приміщення у будинку на вул. І.Вишенського, 16, що є пам'яткою архітектури місцевого значення.

Управління комунальної власності Львівської міської ради продало у системі ProZorro нежитлові приміщення цокольного поверху на вул. І.Вишенського, 16 у Львові, загальною площею 38 кв.м.

2-поверховий будинок є пам’яткою архітектури місцевого значення та розташований в межах історичного ареалу Львова. 

  

Аукціон стартував 11 лютого, участь у ньому взяли дві фірми: ТзОВ "Трек" та ТзОВ "Виробниче підприємство "Будінвест", які запропонували за приміщення 365 863 грн та 365 862,36 грн відповідно. Переможцем обрали ТзОВ "Виробниче підприємство "Будінвест", а початкова вартість продажу приміщення становила 323 772 грн.

За даними порталу YouControl, ТзОВ "Виробниче підприємство "Будінвест" зареєстроване у Львові з 2003 року і займається будівництво житлових і нежитлових будівель. Власниками "Будінвесту" є народні депутати брати Ярослав та Богдан Дубневич, Ігор Миколайчук, Віктор Коць.

Зазначимо, цей будинок збудований у 1909 році за проектом, виконаним в творчій майстерні архітекторів Адама Опольського та Ігнатія Кендзерського для Едмунда Яновського в стилі романтичного модерну. В 1936 році за проектом архітектора Євгена Нагірного проведена реконструкція будинку.

Будівля двоповерхова, цегляна, тинькована, з високим цокольним поверхом, який обличкований природним каменем. Пам’ятка – яскравий приклад архітектури модерну.

Нагадаємо, у жовтні минулого року ТзОВ "Будінвест" також купив на аукціоні будинок на вул. Коновальця, 88, що є пам'яткою архітектури місцевого значення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.