Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

децентралізація

Середа, 13 лютого 2019, 10:34

Львівщина опинилася у кінці рейтингу регіонів України

децентралізація

Львівська область займає 5 місце з кінця у рейтингу лідерів з формування спроможних громад.

Про це йдеться на сайті "Децентралізації".

Мінрегіон оприлюднив рейтинг областей щодо формування спроможних громад. Львівщина опинилася на 20 місці серед 24 областей України, а лідерами стали Житомирська, Дніпропетровська та Запорізька області.

Як наголосили у Мінрегіоні, відтепер у рейтингу не враховується кількість створених об’єднаних громад в області, а у показниках чисельності населення та площі враховуються дані не лише ОТГ, а й міст обласного значення.

Також на місце регіону у рейтингу впливає кількість районів в області, де не відбуваються процеси об’єднання, а також кількість міст обласного значення, до яких приєдналися сусідні громади. З’явився також параметр покриття території регіону перспективним планом.

Моніторинг також демонструє, що продовжує зростати кількість громад, які скористалися механізмом співробітництва: уже 1262 громади спільно реалізують 325 договорів про міжмуніципальну співпрацю.

Нагадаємо, що 23 грудня 2018 року, у Львівській області відбулись вибори у п'яти об’єднаних територіальних громад. Виборці Бібрської, Зимноводівської, Лопатинської, Меденицької та Радехівської ОТГ обирали голів та депутатів місцевих рад.

Минулоріч Варіанти дослідили, як живе одна із найбільш інвестиційно привабливих ОТГ Львівщини через сім місяців після виборів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.