Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Степан Кубів

Середа, 13 лютого 2019, 13:30

Кубіва і Гриневич звинуватили у порушенні врегулювання конфлікту інтересів

Степан Кубів

НАЗК винесло припис Степану Кубіву та Лілії Гриневич за порушення врегулювання конфлікту інтересів.

Про це повідомила прес-служба Національного агентства з питань запобігання корупції.

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло приписи про порушення вимог законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів та інших порушень 2 міністрам та 4 головам районної, міської і селищної рад.

У цьому переліку опинилися перший віце-прем’єр-міністр України – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів та міністр освіти і науки України Лілії Гриневич.

Кубіва НАЗК звинувачує у тому, що в.о. директора ДП "Інститут підготовки кадрів промисловості" Катерина Охотницька не повідомила про наявність у неї потенційного конфлікту інтересів, зумовленого спільною роботою з матір’ю, що є порушенням вимог пункту 2 частини першої статті 28 Закону.

А щодо Гриневич, то вона не врегулювала конфлікт інтересів у Юрія Кана, колишнього начальника Херсонського обласного відділення комітету з фізичного виховання та спорту МОН в прямому підпорядкуванні якого перебувала його дружина.

Нагадаємо, у 2017 році НАЗК також  винесло припис Степану Кубіву за порушення норм етичної поведінки та врегулювання конфлікту інтересів.

А у січні цього року суд зобов'язав НАБУ відкрити кримінальні провадження проти Лілії Гриневич за зловживання владою та службовим підробленням.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.