Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

храм Стрітення Господнього

Вівторок, 19 лютого 2019, 11:19

Домініканців знову не впускають до храму Стрітення Господнього

храм Стрітення Господнього

Власники храму Стрітення Господнього скасували попередній дозвіл на проведення богослужінь спільнотою римо-католиків.

Про це повідомив Павло Ониськів, член львівської домініканської спільноти на сторінці у Facebook.

За його словами, після того, як домініканцям вдалося відновити доступ до храму УГКЦ "Стрітення Господнього", власники церкви скасували попередній дозвіл на проведення спільнотою богослужінь. Декрет виданий Архієпископом Митрополитом Ігорем ще 5 лютого.

Ониськів пояснив, що декрет оголосили без попереднього обговорення з громадою та без пояснення причин заборони в документі.

"Громада продовжує відстоювати свої права та підготувала рекурс (прохання) до Блаженнішого Святослава про скасування цього декрету", – заявив він.

Нагадаємо, це вже не вперше, коли домініканська спільнота повідомляє про втрату доступу до храму УГКЦ "Стрітення Господнього". Так, у серпні минулого року, власники церкви повідомили про відмову у доступі до храму. У повідомленні вказано, що "отцям домініканцям відмовили у доступі до храму Стріттення Господнього і позбавили можливості відправити святкову месу Переображення Господнього. Незважаючи на численні прохання, "власники" твердять, що "змінились правила".

Ще 30 листопада минулого року власники храму перешкоджали домініканцям провести чергове богослужіння, однак служба все ж відбулася.

Варто зазначити, що будівлю храму заклали у 30-х роках XVII ст. як другий монастир для сестер кармеліток босих. За проектом архітектора Я. Гіслені будівництво храму тривало з 1642 до 1692 рр. В лютому 1998 року, на день Стрітення Господнього, у храмі вперше відбулася Служба Божа східного обряду, відтоді храм став парафіяльною святинею Греко-Католицької Церкви.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.