Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Дональд Туск

Середа, 20 лютого 2019, 14:22

Дональд Туск став почесним доктором Львівського національного університету

Дональд Туск

Президента Європейської Ради нагородили званням Doctor Honoris Causa.

Про це повідомляє кореспондент "Варіантів".

Сьогодні о 12:00 у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбулось урочисте засідання Вченої ради, під час якого Президент Європейської Ради Дональд Туск отримав диплом почесного доктора (Doctor Honoris Causa).

Ректор ЛНУ ім. І. Франка Володимир Мельник заявив про прихильність Дональда Туска до євроінтеграційних прагнень України та демократичних цінностей і відмітив його роль в українсько-європейських взаєминах.

"Він розуміє, відчуває і дорожить ціною свободи, і усвідомлює, що країни молодої демократії потребують підтримки. Тема України стала ключовою у посадовому і політичному дос'є Туска на посаді Президента Європейської ради. Українське питання постійно було і є на порядку денному Брюселя. Без вільної України європейський союз неможливий" – заявив він.

Дональд Туск під час своєї інавгураційної промови нагадав про професора Львівського університету Казимира Твардовського, який 1 листопада 1932 року в актовій залі університету розказав про парадокс пов'язаний з тим, що Doctor Honoris Causa отримують не тільки вчені, а й артисти та представники військової справи.

"Твардовський не міг знати, що в 21 столітті так важко буде відрізнити комедіантів від політиків і що з'являться в цілому світі демагоги, які почуваються комфортно в цих двох ролях", – заявив Туск.

Він також зазначив про необхідність забути історичні непорозуміння між українцями і поляками та важливість солідарності між обома народами, яка, на його думку, є антидотом на роз'єднання, і реальною альтернативою для корисливої політики.

Нагадаємо, вчора президент Європейської ради Дональд Туск приїхав до Львова. Сьогодні в аеропорту його зустрів міський голова Львова Андрій Садовий.

Додамо, ще минулого тижня президент Європейської ради Дональд Туск повідомив, що 18-20 лютого планує приїхати до України та у рамках візиту відвідати Львів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.