Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Сенченко

intv.ua

Четвер, 21 лютого 2019, 16:43

Сенченко закликає називати бойові дії на сході України не АТО, а війною

Андрій Сенченко

Координатор Воєнного кабінету Юлії Тимошенко Андрій Сенченко закликає називати бойові дії на сході України не АТО, а війною.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Координатор Воєнного кабінету Юлії Тимошенко Андрій Сенченко на прес-конференції у Львові зазначив про те, що одне з головних завдань "Стратегії миру та безпеки" Юлії Тимошенко у тому, щоб змусити світ подивитися на війну в Україні у "правильному контексті" – називати бойові дії на території України не АТО, а війною.

Також він особливо наголосив на важливості розбудови служби соціально-психологічної реабілітації для військовослужбовців Збройних Сил України.

"Військо, яке воювало і має бойовий досвід – це велика перевага для держави, але це велика проблема для суспільства. Кожен військовий, який відслужив і пішов вже в цивільне життя, який поранений, який в полоні, який зник безвісти, або загинув, але залишилася його родина, кожен з них має назавжди для військового відомства залишитися в строю" – зазначив Андрій Сенченко.

Голова Львівської обласної організації ВО "Батьківщина" Михайло Цимбалюк ще зауважив, що нинішня влада повинна розуміти внесок українських військових в історію держави.

"Це ганьба всім, що сьогодні ці люди залишилися обабіч історії. Ніякі це не учасники АТО, вони ветерани українсько-російської війни. Влада одною рукою торгує з агресором, а другою дурить бідних людей. А, на жаль, черствість суспільства і байдужість до чужого горя сьогодні стало звичкою. Через це я запрошую всіх тих, хто пишуть закони, тих, хто приймають, і тих, хто обіцяють, пам'ятати, що життя виборами не закінчується. І Галичина має показати приклад культури терпимості та порядності один до одного" – сказав Цимбалюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.