Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

храм Стрітення Господнього

П'ятниця, 22 лютого 2019, 10:42

Греко-католики відмовились від богослужінь у храмі Стрітення Господнього

храм Стрітення Господнього

УГКЦ більше не проводять богослужінь у храмі Стрітення Господнього.

Про це повідомила Прес-служба Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ.

Греко-католики відмовилися проводити богослужіння у храмі Стрітення Господнього та ліквідували там власну парафію. Таким чином, римо-католики мають право перебувати у церкві.

Це рішення прийняв митрополит Львівської Архиєпархії УГКЦ Ігор Возняк у зв’язку з конфліктом з домініканською громадою, який триває з листопада минулого року, коли представники громади двічі втрачали доступ до храму Стрітення Господнього.

Востаннє римо-католикам заборонили вхід до церкви 5 лютого, коли архієпископ митрополит видав декрет, який скасував попередній дозвіл на проведення богослужінь громадою.

У повідомленні прес-служби церкви йдеться: «Храм Стрітення не належить до Львівської Архиєпархії УГКЦ, і є таким, який 20 грудня 2002 року компетентними органами влади був переданий громаді на правах колективної власності».

Нагадаємо, що будівлю храму заклали у 30-х роках XVII ст. як другий монастир для сестер кармеліток босих. За проектом архітектора Я. Гіслені будівництво храму тривало з 1642 до 1692 рр. В лютому 1998 року, на день Стрітення Господнього, у храмі вперше відбулася Служба Божа східного обряду, відтоді храм став парафіяльною святинею Греко-Католицької Церкви.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.