Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

брати Дубневичі

Понеділок, 25 лютого 2019, 15:42

Підприємство "Укрзалізниці" написало тендер під компанію Дубневичів

брати Дубневичі

"Українська залізниця" оголосила про намір укласти угоду з компанією, що належить Ярославу і Богдану Дубневичам.

Про це повідомляють Наші гроші.

"Коростенський завод залізобетонних шпал" ПАТ "Українська залізниця" в тендері із закупівлі анкерів оголосив про намір укласти угоду з компанією, що належить народним депутатам від БПП Ярославу і Богдану Дубневичам.

Зокрема, залізничники відхилили пропозицію заводу, який пропонував анкери на 17% дешевше від очікуваної ціни тендеру 101,32 млн грн та обрали фірму, яка запропонувала всього 0,06% знижки.

Йдеться про 1,08 млн анкерів закладних АЗ-2 до пружних колійних скріплень КПП-5. Тендерна документація не дозволяла пропонувати еквівалентні товари, тому ніхто, окрім ТОВ НВП "Корпорація КРТ" братів Дубневичів, не може виготовляти анкери за вказаними техумовами, оскільки вони запатентували цю деталь.

В тендері приймали участь 3 компанії: ТОВ "ВМ Трейдер" і ТОВ "Ланіс Трейд" із анкерами АЗ-2 виробництва "Корпорації КРТ" та ТОВ "АТ Механіка" з еквівалентними анкерами АЗ-1-6 власного виробництва.

"АТ Механіка" запропонувала найнижчу ціну 84,46 млн грн, або 78 грн/шт. Це було на 20% дешевше від цін обох конкурентів, які встановили їх на майже однаковому рівні у 101 млн грн., або 94 грн/шт. При цьому ніхто не знижував ціну під час аукціону.

Однак найдешевшу "АТ Механіка" відхилили саме через те, що вона запропонувала еквівалент. У протоколі засідання тендерного комітету прямо сказано, що закупівля аналогів не передбачена.

Водночас у 2017 році Старконстянтинівський завод "Укрзалізниці" купував анкери, прописавши в умовах "або еквівалент", і тоді завод відстоював в АМКУ позицію, що анкери Дубневичів і "Механіки" є еквівалентними з огляду на схожість технічних характеристик.

Тоді дилер Дубневичів оскаржував в АМКУ допуск "Механіки" до тендеру, але адмінколегія погодилась з замовником. Проте після цього рішення АМКУ завод "Укрзалізниці" з невідомих причин відмінив закупівлю, у якій могла відбутись конкурентна боротьба.

Зазначтмо, власниками ТзОВ "Корпорація КРТ" є народні депутати від Блоку Петра Порошенка брати Богдан та Ярослав Дубневичі. Народний депутат Ярослав Дубневич є головою транспортного комітету, а Богдан Дубневич – членом бюджетного комітету Верховної Ради.

Нагадуємо, в липні 2018 року податківці здійснили 15 спроб перевірок "Корпорації КРТ" заради повернення до держбюджету півмільярда гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.