Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

корпорація КРТ

Львівська дитяча залізниця

Понеділок, 23 липня 2018, 18:04

Податківці намагалися 15 разів перевірити діяльність корпорації братів Дубневичів

корпорація КРТ

Податківці здійснили 15 спроб перевірок "Корпорації КРТ" заради повернення до держбюджету півмільярда гривень.

Про це повідомила прес-служба спеціалізованої податкової інспекції з обслуговування великих платників у Львові.

Після аналізу діяльності ТзОВ "Корпорація КРТ" фахівці Львівського управління Офісу великих платників встановили здійснення реєстрації податкових накладних на реалізацію мазуту, хоча у платника придбання цього мазуту було відсутнє. Таким чином, формувалися віртуальні витрати та податковий кредит щодо податку на додану вартість.

Впродовж 2015-2017 років підприємство придбало віртуального мазуту на суму ПДВ 64,9 млн грн, а реалізувало – на суму ПДВ 156,0 млн грн. Згідно інформації, яку працівники спеціалізованої податкової інспекції отримали з зовнішніх джерел, вони виявили фіктивне придбання автомобілів, автобусів, мотоциклів, причепів та напівпричепів до них, тягачів, с/г техніки та екскаваторів в загальній в кількості понад 2000 одиниць, внаслідок чого сформувався фіктивний податковий кредит з метою згортання позитивного значення щодо ПДВ.

Ці операції призвели до втрат держбюджету лише щодо ПДВ у понад 77,2 млн грн. Щоб припинити протиправну діяльність підприємства, податківці здійснили 15 спроб перевірок, але ТзОВ "Корпорація КРТ" не допускало фахівців шляхом судових оскаржень дій ДФС. Щодо службових осіб ТзОВ "Корпорація КРТ" відкрили кримінальне провадження, що кваліфікується за ч. З ст. 212 та ст. 205 КК України. Крім того, податківці отримали Ухвалу суду щодо надання дозволу на проведення позапланової документальної перевірки ТзОВ "Корпорація КРТ". Після перевірки вони склали акт, зафіксували порушення на понад 400 млн грн. З квітня 2018 року завдяки роботі СМКОР заблокували реєстрацію податкових накладних, і тим самим зупинили протиправну діяльність цієї юридичної особи.

Додамо, торік стало відомо, про фінансово-господарські операції "Корпорації КРТ" з ТОВ "Стренж Сістемс", яке має ознаки фіктивності.

Власниками ТзОВ "Корпорація КРТ" є народні депутати від Блоку Петра Порошенка брати Богдан та Ярослав Дубневичі. Народний депутат Ярослав Дубневич є головою транспортного комітету, а Богдан Дубневич – членом бюджетного комітету Верховної Ради.

Під час візиту до Львава 10 квітня цього року, міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що правоохоронці розслідуюють можливість існування корупційних схем на Укрзалізниці, до яких причетні брати Богдан та Ярослав Дубневичі. На його думку, затримки цього питання немає. Тоді ж голова НАБУ Артем Ситник зазначив, що не виключає причетності компаній, що належать народним депутатам братам Дубневичам, до корупційних схем.

Зазначимо, ТОВ "Корпорація КРТ" через суд намагалася знищити єдиного конкурента і стати монополістом у постачанні сталевих деталей Укрзалізниці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.