Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Корпорація КРТ

Фото Львівської дитячої залізниці

Вівторок, 11 квітня 2017, 11:36

Корпорація КРТ співпрацювала з фірмою, що ухилялась від сплати податків - слідство

Корпорація КРТ

Досудовим розслідуванням, встановлено, що ТзОВ "Копорація КРТ" мало фінансово-господарські операції з ТОВ "Стренж Сістемс", що має ознаки фіктивності.

Про це йдеться в ухвалі слідчого судді Васильєвої Н.П. Печерського районного суду Києва "Про тимчасовий доступ до речей і документів" від 23 березня 2017 року.

У документі йдеться, що в провадженні Слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, тобто за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 Кримінального кодексу України.

Матеріалами цього кримінального провадження встановлено, що службові особи діючих суб'єктів господарської діяльності, використовуючи реквізити підприємств, які мають ознаки «фіктивності», в тому числі ТОВ "Стренж Сістемс" ухилились від сплати податків в особливо великих розмірах.

Так, в ході досудового розслідування встановлено, що службові особи діючих суб'єктів підприємницької діяльності, діючи за попередньою змовою групою осіб, протягом 2016-2017 року з метою умисного ухилення від сплати податків перерахували грошові кошти на рахунки підприємств, що мають ознаки «фіктивності» та підконтрольні невстановленим особам.

Досудовим розслідуванням, крім іншого встановлено, що ТзОВ "Корпорація КРТ"  мало фінансово-господарські операції з ТОВ "Стренж Сістемс".

Судовим розглядом встановлено, що в ході досудового розслідування виникла необхідність у здійсненні тимчасового доступу до речей та документів, які перебувають у володінні ТзОВ "Корпорація КРТ" по взаємовідносинам з ТОВ "Стренж Сістемс".

Відтак, у судовому порядку було задоволено клопотання старшого слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів ТЗОВ "Корпорація КРТ".

Нагадаємо, що 5 квітня у офісі "Корпорації КРТ" працювали слідчі 

Власниками ТзОВ "Корпорація КРТ" є народні депутати від Блоку Петра Порошенка брати Богдан та Ярослав Дубневичі. Народний депутат Ярослав Дубневич є головою транспортного комітету, а Богдан Дубневич – членом бюджетного комітету Верховної Ради.

Вчора, 10 квітня, міністр інфраструктури Володимир Омелян у Львові повідомив, що правоохоронці розслідуюють можливість існування корупційних схем на Укрзалізниці, до яких причетні брати Богдан та Ярослав Дубневичі. На його думку, затримки цього питання немає.

Голова НАБУ не виключає причетності компаній, що належать народним депутатам братам Дубневичам, до корупційних схем.

Зазначимо, ТОВ "Корпорація КРТ" через суд намагалася знищити єдиного конкурента і стати монополістом у постачанні сталевих деталей Укрзалізниці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.