Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

дитячий майданчик

Вівторок, 26 лютого 2019, 12:36

Дитячі майданчики в Україні будуть проектувати на дахах невеликих будівель

дитячий майданчик

На територіях таких майданчиків заборонено розміщувати вентиляційні канали, антени, споруди мобільного та стільникового зв'язку.

Про це повідомила прес-служба Кабінету Міністрів України.

У нових змінах до ДБН введено можливість розміщувати дитячі майданчики на дахах напівпідземних і наземних споруд висотою до 15 м, але не більше 3 поверхів, за обов'язкового дотримання всіх необхідних вимог безпеки. 

"Донедавна, щоб спроектувати такий майданчик, наприклад, навіть на даху підземного паркінгу, який майже не відрізняється за висотою від рівня землі, потрібно було отримувати відповідне відхилення від будівельних норм. Зараз цього вже не треба робити. Але за обов'язкового дотримання відповідних вимог безпеки та інших технічних норм" – заявив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Згідно із зміною розміщення дитячих майданчиків на дахах напівпідземних і наземних споруд дозволяється за умови обов'язкового дотримання безпечної експлуатації майданчика: обладнання його парапетом та захисною огорожею висотою 2 м, а також можливістю безбар'єрного доступу за допомогою ліфта або пандуса.

На території таких майданчиків заборонено розміщувати вентиляційні канали, антени, споруди мобільного та стільникового зв'язку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.