Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олег Синютка

Середа, 27 лютого 2019, 13:38

НАЗК склало протоколи про корупцію на чиновників, які літали в Брно коштом Синютки

Олег Синютка

Протоколи відносно Ірини Гримак, Любомири Мандзій та Романа Филипіва скерували до суду.

Про це повідомляють Наші гроші.Львів.

20 лютого Національне агентство з питань запобігання корупції склало протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, стосовно заступниці голови Львівської облдержадміністрації Ірини Гримак, директорки департаменту освіти і науки Любомири Мадзій, та екс-директора департаменту економічної політики ЛОДА Романа Филипіва.

Усі вони у жовтні 2017 року злітали до Брно і назад до Львова чартерним рейсом, який оплатив ще один пасажир – голова Львівської ОДА Олег Синютка. Реактивний літак бізнес-класу Falcon 2000, яким команда Синютки літала в Брно, належав "Онуру" – одному з найбільших в області підрядників з ремонту доріг. За переліт Синютка сплатив символічні 29,8 тис. грн.

НАЗК склало протоколи на службовців, бо фактично вони отримали подарунок від Олега Синютки у вигляді оплати перельоту на суму 4842 грн на кожну особу. Водночас НАЗК не побачило проблем в тому, що Синютка сплатив за переліт лише 29,8 тис. грн, хоча його ринкова вартість є значно вищою.

Як пояснив тоді голова ЛОДА, він "поторгувався". НАЗК перевірило дотримання Олегом Синюткою вимог законодавства про дотримання обмежень щодо отримання подарунку і порушень не виявило.

Згідно з даними Судової влади, протоколи відносно Ірини Гримак, Любомири Мандзій та Романа Филипіва вже скерували до Галицького районного суду Львова. В усіх випадках призначили склад суду.

Нагадуємо, 14 НАЗК винесло припис екс-деректорці департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Наталії Хмиз за отримання подарунку від Олега Синютки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.