Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Євробачення-2019

eurovision.ua

Четвер, 28 лютого 2019, 10:20

Україна не братиме участі в Євробаченні-2019

Євробачення-2019

Україна відмовляється від конкурсу через надмірну політизацію Національного відбору.

Про це повідомила прес-служба Національної суспільної телерадіокомпанії України.

Переможцем Національного відбору на цьогорічне Євробачення стала співачка Maruv, якій Суспільний мовник запропонував укласти договір для представлення України на пісенному конкурсі. Однак після проведених перемовин Maruv відмовилася його підписувати.

Альтернативним способом визначення представника від України на Євробачення-2019 правила визнають його безпосереднє призначення мовником. Тобто Суспільний мовник міг би обрати будь-якого виконавця не з числа учасників Національного відбору.

"Проте ми відмовились від такої альтернативи. Тому в ситуації непідписання договору про участь у Євробаченні з переможцем телерадіокомпанія почергово звернулася до фіналістів, що посіли друге та третє місце за результатами Національного відбору. Гурти Freedom Jazz та Kazka також відмовилися від участі в Євробаченні-2019" – ідеться у заяві НСТУ.

У ситуації, що склалася, дотримуючись закону про Суспільне мовлення, а також в умовах надмірної політизації перебігу національного відбору Суспільний мовник вирішив відмовитися від участі в Міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2019.

Нагадаємо, що уряд планує вдосконалити правила відбору учасників від України на пісенний конкурс "Євробачення".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.