Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Тарас Возняк

Четвер, 28 лютого 2019, 15:52

Шухевич просить у Порошенка вгамувати Возняка

Тарас Возняк

Юрій Шухевич звернувся із депутатським зверненням до Петра Порошенка через скандальну виставку у Львівській галереї мистецтв.

Відповідне звернення народний депутат України Юрій Шухевич опублікував на своїй сторінці у Facebook.

Народний депутат України Юрій Шухевич звернувся із депутатським зверненням до президента Петра Порошенка у зв’язку із відкриттям у Львівській національній галереї мистецтв ім. Бориса Возницького виставки «Свірзький замок у творчості графині Ірени Коморовської».

Шухевича обурює той факт, що чоловік графині Коморовської є відомий своїм негативним ставленням до України та усього українського.

«У той час, як наближаються вибори, у Львові назріває явний скандал. Директор Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Возницького Тарас Возняк влаштовує виставку під назвою «Свірзький замок у творчості Ірени Коморовської». Звертаю Вашу увагу на те, що чоловік Ірени Коморовської генерал Тадеуш Бур-Коморовський – командував Армією крайовою у часи Другої світової війни. Він прославився наказом своїм підлеглим нищити українські села. До того ж він є автором гак званого плану «Буря» по захопленню ряду міст Західної України до приходу Червоної армії з метою доведення приналежності західноукраїнських земель до Польщі» – йдеться у повідомленні.

На думку нардепа, директор галереї Тарас Возняк спеціально влаштовує таку виставку, як провокацію перед виборами, щоб викликати у Львові велике збурення.

Також Юрій Шухевич додав, що Тарас Возняк, на погляд громадськості, зайняв місце директора галереї незаконно, бо є одним з найбільших колекціонерів антикваріату і мистецьких цінностей в Україні.

Нагадаємо, у 2016 році Мінкультури визнало Тараса Возняка переможцем конкурсу на посаду генерального директора Львівської національної галереї мистецтв.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.