Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

субсидії

narodna-pravda.ua

П'ятниця, 1 березня 2019, 10:00

В Україні стартувала виплата субсидій готівкою

субсидії

В Україні з 1 березня розпочалася виплата готівкою субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Ще на початку лютого цього року уряд прийняв рішення про виплату готівкою субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, яка стартує з 1 березня цього року.

Відтак, у березні пенсіонери отримають субсидію за лютий 2019 року разом з пенсією через банк або через "Укрпошту". За розрахунками уряду, пенсіонери складають близько 70% всіх отримувачів субсидій.

Всі інші категорії населення зможуть отримати субсидію з 12 березня у відділенні Ощадбанку за пред'явленням паспорта та ідентифікаційного коду. 

З 1 березня скасовується обов'язковий платіж, домогосподарство отримає субсидію готівкою і повинно самостійно розрахуватися за спожитий газ, тепло, воду, електроенергію. А оплата комунальних платежів після 20 березня не буде впливати на субсидію наступного місяця.

Крім того, в травні всім одержувачам субсидій потрібно обов'язково подати заяву та декларацію про доходи до управління соціального захисту населення. Автоматичне перепризначення допомоги буде стосуватися тільки тих, хто звернувся за субсидією вперше в 2019 році.

Нагадаємо, у вересні 2018 року стало відомо, що уряд планує повністю розпочати монетизацію житлових субсидій з 2019 року. А у березні уряд затвердив положення про єдиний державний реєстр одержувачів субсидій. Тоді ж Міністерство фінансів розробило план переходу на грошові розрахунки за субсидіями, який передбачатиме три етапи.

Станом на 1 лютого у Львові житлову субсидію отримує 53545 сімей. Понад 50 тисяч родин у березні отримають субсидію готівкою, ще близько 2 тисяч родин гроші на оплату житлово-комунальних послуг перераховують на відповідні рахунки в "Ощадбанку".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.