Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аптека

П'ятниця, 1 березня 2019, 13:10

Україна є лідером у світі за захворюваністю на кір

аптека

Статистика захворюваності на кір в Україні значно перевищує статистику в Бразилії та Філіппінах разом взятих.

Про це повідомила українська служба BBC News.

Згідно з повідомленням ЮНІСЕФ, кількість хворих на кір в Україні є найбільшою у світі за 2018 рік. Також найбільший приріст випадків зараження припав на Бразилію та Філіппіни.

У повідомленні йдеться, що минулого року в Україні на кір захворіли 35 120 осіб, що значно перевищує статистику зараження в країнах, що посіли друге і третє місця.

Для порівняння, кількість хворих на кір в Бразилії та Філіппінах досягла 15 599 осіб та 10 262 особи відповідно.

Загалом, в Україні, за даними Центру громадського здоров'я МОЗ, кількість хворих за січень-лютий 2019 року сягнула понад 20 тисяч людей, більшість яких складають діти.

Також відомо, що з початку епідемії кору померло 30 осіб, з них 9 – на початку цього року.

Найвищі показники захворюваності зафіксували у Львівській, Вінницькій, Рівненській, Хмельницькій областях та місті Київ.

Нагадаємо, 18 лютого на Львівщині розпочалася кампанія масової вакцинації дітей у школах та лікарнях, яка триватиме близько три тижні. З початку кампанії вже встигли щепити понад 7 тис. дітей, ще понад 50 тис. школярів очікують вакцини від кору.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.