Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ірина Подоляк

Понеділок, 4 березня 2019, 15:22

Подоляк підтримує феміністичне лоббі у Самопомочі

Ірина Подоляк

Народна депутатка Ірина Подоляк вважає, що в Самопомочі найефективнішими є ті обласні осередки, які очолюють жінки.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні у Львівському прес-клубі відбувся круглий стіл на тему "Лідерство жінок у мажоритарних виборчих округах. Стан, виклики, кращі практики та перспективи", в рамках якого обговорили місце та роль жінок в політиці та виборчому процесі.

За словами директора Програми USAID РАДА Ігоря Когута, питання рівності є однією з наскрізних проблем для його діяльності. "Це і підтримка міжфракційних об'єднань в парламенті, це і робота апарату, це і підтримана нашою програмою методика "гендерно-чуйного аналізу" законодавства" – заявив він.

Когут також додав, що у Львові є 2 округи, в яких в 2014 році на виборах перемогли саме жінки, а пізніше було обрано ще 2 жінки. Таким чином, у Верховній Раді є 4 мажоритарниці, що становить менше 1%.

За словами народної депутатки Оксани Юринець, для жінки важче пройти на виборах по мажоритарному округу через гендерні стереотипи та небажання жінок підтримувати інших жінок. Окрім того, важливо також завчасно починати виборчу кампанію та набратися досвіду в малій політиці.

"Жінка завжди обмежена як грошима, так і часом. Це непросто, і тут треба шукати баланс та багато вчитися. Важливо робити добро. Всі люди добрі, але важливо, щоб вони робили добрі справи. А коли вони обєднуватимуться докупи, буде більший і кращий результат" – додала вона.

Натомість нардепка Ірина Подоляк заявила, що у "Об'єднання "Самопоміч" найефективнішими є ті обласні осередки, які очолюють жінки.

"Жінкам завжди більше треба. Вони готові брати на себе значно більшу відповідальність, ніж чоловіки – як в практичних речах, так і в громадській роботі" – вважає вона.

Подоляк також додала, що найефективнішими депутатками у Львівській міській раді є жінки. 

 
Нагадаємо, депутатка від партії "Об'єднання Самопоміч" Ірина Подоляк у 2013 році не мала жодних задекларованих додаткових доходів, окрім зарплати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.