Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

оплата за проїзд

Вівторок, 5 березня 2019, 14:30

Львів'яни можуть розрахуватися за проїзд у трамваї та тролейбусі через sms

оплата за проїзд

Усі абоненти «Київстар», «Vodafone» та «lifecell» можуть оплачувати за проїзд у львівському електротранспорті через SMS-повідомлення.

Про це повідомляє конреспондент Варіантів

Від сьогодні, 5 березня, у Львові запрацював сервіс оплати за проїзд у трамваях та тролейусах за допомогою sms. Він буде доступний для абонентів оператора «Київстар», Vodafone та «lifecell».

Для оплати за проїзд пасажирові потрібно відправити sms з кодом маршруту, який вказаний на кожному трамваї та тролейбусі, на номер 877. Через 2 хв прийде підтвердження. Така послуга безкоштовна, з рахунку знімають лише вартість квитка.

«Нам скаржилися на те, що не всі можуть оплачувати через QR-коди, тому що не всі мають смартфони і не всім це зручно. Тепер наші партнери мобільні оператори дають можливість оплачувати будь-кому, тому що на сьогоднішній день немає такого пасажира, який би не мав телефону, без різниці чи кнопочний чи смартфон, з якого можна дуже просто відправити смс" – зазначив директор ЛКП «Львівелектротранс» В’ячеслав Кокошко.

За його словами, у Львові кожного дня 15 тисяч пасажирів розраховуються за проїзд електронними способами оплати.

Через SMS-повідомлення можна придбати усі види квитків для проїзду у електротранспорті, а саме: разовий повний, разовий пільговий, квитки на півтори години, денний абонемент та квитки на 90 днів.

Вартість повного квитка – 5,00 грн;

пільгового – 2,50 грн;

денний абонемент – 15 грн;

квиток на 90 хв – 5,50 грн.

Під час перевірки оплати проїзду контролерам необхідно показати sms-підтвердження з короткого номера. Зараз у Львові працює 33 контролери на всіх маршрутах. 

"Ми плануємо збільшити до 60 контролерів, але тим не менше 33 контролери працють успішно, за січень вони зібрали квитанцій на 250 тисяч гривень, а в лютому на 240 тисяч" – додав В’ячеслав Кокошко.

Через два тижні представники компанії «Vodafone» обіцяють активним пасажирам електротранспорту заохочувальний сюрприз.

«Vodafone готує приємний бонус для своїх абонентів, аби популяризувати нову послугу та заохотити пасажирів оплачувати проїзд у трамваях та тролейбусах власне за допомогою SMS-повідомлення» – наголосив заступник генерального директора Vodafone Україна Костянтин Воробйов.

Такий сервіс працює вже Івано-Франківську та Вінниці. 

За статистикою ЛКП «Львівелектротранс» станом на сьогодні 18% пасажирів львівських трамваїв та тролейбусів оплачують проїзд електронними способами – це продажі абонементів через сайт підприємства, Приват24 і Bluetooth-систему.

«Львів рухається на шляху до впровадження повноцінної зміни підходу в транспорті, тобто впровадження е-квитка, і тому для нас важливими інноваційні методи оплати, які ми вже впроваджуємо. Вони спрощують, пришвидшують і роблять процедуру оплати прозорішою, публічнішою, такою, яку можна чітко облікувати» – зауважив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Нагадаємо, з лютого 2019 року у львівському електротранспорті розрахуватися за проїзд можна через Bluetooth-систему.

Також від сьогодні у Львові курсує новий трамвайний маршрут №4 від вулиці Вернадського до Залізничного вокзалу.

З 7 березня запрацює експериментальний трамвайний маршрут № 5 зі сполученням "вул. Промислова – Академія Мистецтв".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.