Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

розвиток Львівської області

Середа, 6 березня 2019, 15:13

У 2020 році на вулиці Чмоли збудують інноваційний квартал "ІТ-парк"

розвиток Львівської області

У Львівській ОДА представили план розвитку області на 2019-2021 роки, згідно з ним – стартує будівництво "ІТ-парку" у Львові.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів

Переспективний план розвитку Львівщини на 2019-2021 роки складається з понад 2000 проектів. На карті Львівської області позначили основні 300 об'єкти, які вимагають найбільшого капіталовкладення і є найрезонантнішими для області. 

Один з наймасштабніших проектів – це будівництво у Львові інноваційного кварталу "ІТ-парк" (між вул. Стрийська, Івана Чмоли, Козельницька та Луганська). Загальна площа комплексу становитиме 10 гектарів, на яких розмістять шість восьмиповерхових будівель, бізнес-центр з корпусами на 11 та 22 поверхів, готель та дитячий садок.

Також впродовж двох років планують провести капітальний ремонт доріг Львівської області, а саме:

– трасу Куровичі – Рогатин, протяжністю 29,6 км;

– трасу Рівне – Млинів – Берестечко – Буськ – Перемишляни, протяжністю 31,6 км;

– трасу Львів – Пустомити – Меденичі, протяжністю 46 км.

У 2019 році планують збудувати вітрову електростанцію потужністю 20 МВт з 8 вітрогенераторами поруч з селом Опорець Сколівського району. 

Також у цьому ж році обіцяють провести реконструкцію басейну ДЮСШ у місті Буськ та оздоровчого комплексу "Прикарпаття" у селі Сприня Самбірського району.

На 2020 році запланували реконструкцію пологового відділення ЦРЛ у місті Броди та будівництво загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів на 480 учнівських місць у селі Либохора Турківського району.

У 2021 році хочуть збудувати дорогу Львів – Краківець і північний об'їзд міста Львова. Новий автошлях Львів – Краківець оминатиме Наконечне, Наконечне 2, Яворів, Івано-Франкове та Львів (північний об'їзд міста). Загальна протяжність нової дороги становитиме 84,4 км. 

Північний об'їзд Львова – 24,5 км будуватимуть протягом 4-5 років. Він передбачає 3 автомобільні розв'язки, 2 естакади довжиною 1100 м, 1 міст та 11 шляхопроводів. 

Крім цього, у Брюховичах планують збудувати євроколію Львів-Варшава. Для цього зі станції Рава-Руська до станції Брюховичі необхідно замінити 67 км колії.

Впродовж останніх чотирьох років на розвиток області витратили понад 6,5 мільярдів гривень. Заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Роман Филипів заявив, що до кінця березня цього року проведуть детальний аналіз усіх населених пунктів області, підрахують усі можливі витрати на перспективний план розвитку 2019-2021 років і сформують остаточний передбачений обсяг фінансування. 

"Дивлячись на динаміку попередніх років, то це точно буде сума більша ніж 6,5 мільярдів гривень, але тут ми рахуємо держаний, обласний та місцевий бюджет" – заявив Роман Филипів.

Основна частина фінансування розвитку області – це кошти з Державного фонду регіонального розвитку, з якого на 2019 рік передбачено 342 мільйони гривень, з обласного бюджету виділять 150 мільйонів.

Відтак, до кінця березня з усіма громадами мають зустрітися керівники районних державних адміністрацій і ознайомити жителів з комплексним планом, де будуть вказані усі об'єкти, які планують зробити, та отримати побажання від мешканців. На основі звернень громадянь в кінці цього місяцяу Львівській ОДА представлять остаточний перелік усіх об'єктів над якими планують працювати у 2019-2021 роках.

"В тих матеріалах, які отримають мешканці Львівської області є можливість для зворотнього зв'язку. Не просто буклет про те, що було і буде зроблено, не просто карта з інфраструктурними обєктами, але ще й анкета, яка би дала можливість громадянину звернутися з тими побажаннями, проблемами чи зауваженнями, які на його думку десь пригальмовують розвиток населеного пункту" – розповів Роман Филипів.

Крім цього, в області діє гаряча лінія 112, на яку усі громадяни можуть звертатися з заваженнями і пропозиціями щодо перспективного плану розвитку. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.