Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Богдан Горинь

istpravda.com.ua

Неділя, 10 березня 2019, 09:42

Богдан Горинь став лауретом Шевченківської премії

Богдан Горинь

Президент Петро Порошенко присудив Богдану Гориню Шевченківську премію за есе-колаж "Святослав Гординський на тлі доби".

Про це йдеться в указі президента України "Про присудження Національної премії України імені Тараса Шевченка".

"На підставі подання Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка постановляю:

1. Присудити Національну премію України імені Тараса Шевченка 2019 року: Гориню Богдану Миколайовичу, публіцистові – за есе-колаж "Святослав Гординський на тлі доби" у двох книгах".

Лауреатами Шевченківської премії 2019 року також стали: режисер Роман Бондарчук за повнометражний ігровий фільм Вулкан; режисер-постановник Ростислав Держипільський  – за вистави "Енеїда" І. Котляревського, "Вона – Земля" В. Стефаника, "Нamlet" В. Шекспіра, "Оскар і Рожева Пані" Е.-Е.Шмітта Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка; письменниця Оксана Забужко – за книгу "І знов я влізаю в танк"; художник Василь Чебаник – за проект "Графіка української мови"; диригент Заслуженого академічного симфонічного оркестру Українського радіо Володимир Шейко – за аудіозаписи творів українських композиторів до Фонду Українського радіо, концертні програми 2013-2018 років.

Розмір премії ім. Тараса Шевченка цьогоріч становить 200 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.