Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

банк

Вівторок, 12 березня 2019, 12:30

Нацбанк випустив пам’ятні монети на честь отримання томосу

банк

Срібні та золоті монети номіналом 5, 20 та 100 гривень ввійдуть в обіг з 25 березня.

Про це повідомив Національний банк України на своїй сторінці у Facebook.

Нацбанк України повідомив про випуск нових пам'ятних монет "Надання Томосу про автокефалію Православної церкви України", які ввійдуть в обіг 25 березня.

Монети випускатимуть лімітованим тиражом, в залежності від їх номіналу. Найбільшим буде тираж 5-гривневих монет, який складатиме 75 000 штук. Срібні 20-гривневі монети випустять у кількості 4000 екземплярів. Найбільш рідкісними будуть золоті монети номіналом у 100 гривень – їхній тираж складатиме 1500 штук.

"Ці монети продовжать серію "Духовні скарби України". Вони присвячені наданню Томосу про автокефалію Православної церкви України. Томос, текст якого ухвалено архієрейським синодом Вселенського патріархату, офіційно затверджує канонічний автокефальний статус Православної церкви України як однієї з 15 помісних православних церков" – йдеться у повідомленні.

Пам’ятні монети від Нацбанку будуть доступні для попередьного замовлення завтра вранці на офіційному сайті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.