Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

лікар

Середа, 13 березня 2019, 14:30

ЛОДА порушили тендери на будівництво нових амбулаторій на 214 млн гривень

лікар

Майже дві третини угод на будівництво медичних амбулаторій у Львівській області укладені з порушеннями.

Про це повідомляє Центр громадського моніторингу та досліджень.

Із 40 тендерів на будівництво сімейних амбулаторій, проведених управлінням капітального будівництва Львівської ОДА, у 27 випадках переможців торгів вибрали з порушеннями, на що витратили 214 млн грн. Основні проблеми – невідповідність документів тендерній документації та змова на торгах.

"Після проведеного аналізу закупівель на будівництво амбулаторій, у нас склалося враження, що замовник, а це управління капітального будівництва (УКБ) Львівської обласної державної адміністрації, не готовий до такого великого об’єму закупівель, які треба було провести одномоментно", –заявив голова правління Центру Мирослав Сімка.

Наразі загальна сума укладених угод на будівництво амбулаторій становить 327,06 млн грн. З них угоди на суму 214,74 млн грн були укладені з порушеннями закупівельного законодавства. Найбільше проблемних підрядів отримало ТОВ "Грифон Груп". 5 угод, укладених з цією фірмою на суму 43,59 млн грнне відповідають тендерному законодавству. У всіх випадках документи учасника не відповідали кваліфікаційним вимогам УКБ щодо наявності працівників та спецтранспорту, що ставить під сумнів спроможність підприємства виконати необхідний об’єм робіт.

Така ж проблема і з другим за кількістю підрядів переможцем торгів ТОВ "Домус Еліт", яке планує освоїти 34,19 млн грн. Також ТОВ "Літос", з яким уклали угод на загальну суму 33,48 млн грн, має сумнівні докази наявності достатньої кількості кваліфікованих працівників.

Окрім того, у ПП "Валенс груп" та ТОВ "Домус Еліт" відсутні необхідні ліцензії на встановлення пожежної сигналізації. А в ТОВ "Інтрата-плюс" немає дозволу Державної служби України з питань праці на виконання робіт підвищеної небезпеки.

За словами Мирослава Сімки, управління капітального будівництва ЛОДА не звертало уваги на зауваження експертів Центру громадського моніторингу та досліджень. Тому експерти звернулись до Держаудитслужби, щоб оскаржити проведені закупівлі.

Нагадаємо, нещодавно  Львівщина отримала 377 мільйонів на будівництво нових амбулаторій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.