Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

бібліотека

Четвер, 14 березня 2019, 15:37

Бібліотеки Львівщини поповнять новими книгами

бібліотека

До кінця квітня кожна бібліотека області отримає по 153 книги.

Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

В межах програми “Українська книга” Львівщина отримала рекордну кількість книг для поповнення своїх бібліотечних фондів – 199 тис примірників книг на суму  23 млн. грн.

“У середньому у кожну бібліотеку надійде 153 книги. Ці книги бібліотеки отримають до кінця квітня” – розповіла директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Мирослава Туркало.

У 2018 році бібліотечні фонди області придбали 12 195 примірників книг та передплатили 192 назви періодичних видань, понад 30 книгозбірень забезпечили комп’ютерами та проекторами. Загалом на розвиток бібліотечної галузі  витратили 1 877.51 тис грн., – додала вона.

“Також для бібліотек області придбали 650 інтерактивні гри “Мандрівка Львівщиною. Закупили 84 комплекти 3-томника енциклопедії “Наукове товариство ім.Т.Шевченка” – 252 книги,  40 книг “Українська дивізія ''Галичина'' (Львівщина): історія, спогади, світлини”,  2 360 книг “У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту” (для шкільних та публічних бібліотек)  2 862 книги І-тому Енциклопедія ”,  - зазначила Мирослава Туркало.

Нагадаєм, сьогодні, 14 березня, голова Львівської ОДА Олег Синютка зустрівся з бібліотекарями Львівщини. Він акцентував увагу на необхідності проведення повної інвентаризації застарілої літератури у бібліотеках.

Зазначимо, станом на сьогодні в області функціонує 1284 бібліотеки, з них 968 – у районах, 80- в містах  та 236 – в ОТГ.

Додамо, у червні 2018 року для поповнення бібліотечних фондів на Львівщині виділили 960 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.