Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

центр зайнятості

Понеділок, 18 березня 2019, 10:15

У Львові проведуть навчання для безробітних

центр зайнятості

Навчання проводять за 15 ліцензованими професіями, а цього року безкоштовно готуватимуть фермерів.  

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Як заявив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь 
Барилюк, сьогодні вперше комплектується група охочих навчитися фермерської діяльності.

Безоплатно на фермерів можуть вчитися тільки безробітні, котрі шукають роботу за сприяння служби зайнятості, а будь-хто інший – за власні кошти. Навчання триватиме п’ять місяців, після його завершення та успішного складання іспитів слухачі отримають свідоцтво про присвоєння кваліфікації державного взірця.

«Нині Львівський ЦПТО має ліценції для підготовки спеціалістів за 15 
актуальними для регіону професіями. Ми навчаємо електрогазозвальників, монтажників санітарно-технічних систем і устаткування, операторів котельні, машиністів (кочегарів) котельні, продавців продовольчих та непродовольчих  товарів, касирів торговельного залу, водіїв трамвая і тролейбуса, та трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва» – повідомив Василь Барилюк.

Він додав, що у 2018 році навчання та підвищення кваліфікації у центрі профтехосвіти пройшли 8,7 тисяч безробітних, із яких 94,3% працевлаштували. А у січні-лютому 2019 року цією програмою скористалися ще 1,9 тисяч клієнтів обласної служби зайнятості.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.