Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аптека

Вівторок, 19 березня 2019, 13:05

У Львові розробили програму захисту історичних аптек

аптека

Незабаром у таких закладах проведуть повний аудит і розмістять інформацію у відкритому доступі.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

У Львові підготували окрему програму щодо збереження аптек-пам'яток архітектури. Вона передбачає кілька конкретних пунктів:

– проведення аудиту спільно з департаментом охорони історичного середовища;

– розміщення зібраної інформації у вільному доступі;

– додаткове фінансування на реставрацію цих будинків.

"Стосовно аптеки на вул. Міцкевича то все залишається в силі й на цьому місці надалі буде функціонувати фармація. Щодо аптеки на вул. Дорошенка хочу заявити, що дане приміщення було продане з чітким функціоналом збереження  аптеки. Наразі ми маємо два рішення суду щодо повернення аптеки на своє місце. Приблизно за півроку ми очікуємо повернення закладу у власність міста" – розповів заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Також, за його словами, міська влада дала власникам аптеки на вул. Грушевського тиждень часу на приведення в порядок фасаду будинку та повернення на місце автентичних меблів. У випадку невиконання цих вимог чиновники звернуться до суду.

Нагадаємо, що 10 січня керівництво керівництво аптеки, що знаходиться за адресою площа Міцкевича, 8, заявило про те, що переїжджає на нове місце й буде проводити торгівлю гомеопатією на вулиці Зеленій, 115Б.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.