Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

субсидії

rian.com.ua

Вівторок, 19 березня 2019, 14:00

167 тисяч сімей Львівщини отримують субсидію "на руки"

субсидії

Львівська область серед лідерів щодо кількості опрацьованих заяв на призначення субсидій .

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Станом на сьогодні у Львівській області є 8805 сімей, які подали заяви з січня поточного року і одержують субсидію в безготівковій формі. У готівковій формі – 167 тисяч сімей.  

"На Львівщині у безготівковій формі  субсидію отримують 8805 домогосподарств, є ще певні моменти, які необхідно врегулювати, субсидіанти повинні  бути підключені до  мобільного зв’язку. Щодо виплати у готівковій формі  то 167 тисяч сімей отримують такі виплати" – зазначив заступник голови Львівської ОДА Роман Филипів.

Міністр соціальної політики Андрій Рева зазначив, що Львівська область серед лідерів щодо кількості опрацьованих заяв на Львівська область серед лідерів щодо кількості опрацьованих заяв на призначення субсидій призначення субсидій.

"Станом на 15 березня по Україні опрацьовано 43% заяв на призначення субсидій що подані після 1 січня 2019 року. Найкраще налагоджена робота у Полтавській області, де опрацьовано 90% заяв, Івано-Франківській та Київській – 69%,  Львівській – 62%2" – повідомив Андрій Рева.

За інформацією головного управління Пенсійного фонду України кількість пенсіонерів, які є одержувачами житлових субсидій становить 125 435, з яких виплату одержують через поштові відділення - 61 707 одержувачів, через банківські установи - 63 728 одержувачів.

Станом на  сьогодні виплата проведена у розмірі 170,5 млн грн, а саме через поштові відділення – 95,0 млн грн, через банківські установи – 75,5 млн грн, . Сума повернених коштів становить 23,4 тис грн.

За даними АТ «Ощадбанк» виплата житлових субсидій проводиться 41 404 одержувачам на загальну суму 70,5 млн грн, в тому числі шляхом переказу «Швидка копійка» - 14 071 одержувачам на суму 25,6 млн грн, на карткові рахунки – 27 333 одержувачам на суму 44,9 млн грн.

Окрім того, 40 607 сімей є одержувачами житлової субсидії готівкою на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива (один раз на рік).

Нагадаємо, в Україні з 1 березня розпочалася виплата готівкою субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

А з 12 березня субсидіанти, які не є пенсіонерами, зможуть отримати субсидії в грошовій формі в "Ощадбанку".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.