Зміст статті

24 березня 2019олександр ковальчук

Гільйотинка Гриценка

Львівський мітинг Анатолія Гриценка та його апостолів в пошуках головної ідентичності.

Чесний та закоханий колектив Анатолія Гриценка намацує в Львові точку опори, щоб збудувати Україну без олігархів.

У молодої команди Гриценка якісь проблеми з часом та простором. Їм обов'язково потрібен американський сержант за спиною, який назавжди навчить їх цінувати кожну щасливу мить субординації. Марш єдності Гриценка у Львові виявився стоянням на сцені. Виступи апостолів Гриценка можна було просто пропустити заради виступів Гриценка й Садового, а також заради пошани до людського часу довкола. Якщо детально не писати про ватри амбіцій на обличчі в кожного, то падаванам Гриценка ще є куди рости.

Його майбутній міноборони відстрілявся довгою чергою, хоча міг би робити й паузи для армійських байок. Його майбутній спецслужбіст щось собі пробубонів під ніс. Катеринчук занадто картинно видав масам попульку про гільйотини для бариг (Садовий пропонував за подібне рубати руки топірцем ще років 5 тому). Томенко у часи квот входить в образ Жванецького, хоча згадує Остапа Вишню. Всі вони так немилосердно кричать зі сцени, так прагнуть крові, так хочуть потриматися за горло (Порошенка), що незабаром обов'язковим елементом кожного передвиборного мітингу стануть публічні розстріли. Чемпіоном мітингу стає слово "мародер".

Найбільше поміж дванадцяти друзів Гриценка нагадує механічну ляльку младореформаторка Заліщук. Її, власне, накрутили ключиком на такий проміжок часу, щоб вона віддубасила кожну молекулу повітря навколо, наче піонерка-кар'єристка. Але чому ж ніхто не пояснив жашківчанці Світлані всі нюанси львівських розкладів у сфері релігії? Згадувати про Томос поміж переважної маси греко-католиків якось особливо стрьомно з огляду на повільний поступ екуменізму на сих палестинах. А вихваляння поміж гурту літніх греко-католиків здобутків Римо-Католицької Церкви взагалі може закінчитися скандалом.

Подібною була Заліщук на позаминулому мітингу в Краковці з нагоди прибуття Саакашвілі через кордон і тому комусь з нею потрібно вже щось робити та вчити. Гриценко, звісно, хвалить її, ледве не порівнює з Лесею Українкою словами Іван Яковича. Але є щось підозріле в тому, як Заліщук нагадує примітивного робота, який запрограмовано іде з точки А в точку Б без жодних спонтанних зазіхань праворуч чи ліворуч. Саме такою буде прислуга Йогурта, того кисломолочного продукту, який захопить усю владу на планеті Земля в 6 серії серіалу Love, Death & Robots.

Після семихвилинного страждання Садового на болячках рідної країни модний Гриценко стає іконою лапідарності, повіреним лаконічності. Він відразу пропонує Садовому посаду прем'єр-міністра. Садовий тішиться. Всі співають гімн України. Оркестр гримить басами, сурмач видуває мідь. Під час славня всі кладуть руку на серце, і тільки галичанин Садовий та грузин Сакварелідзе стоять струнко без рук. Грузина ще можна якось зрозуміти, а вже Садового чомусь ні. Схоже, що в збірній Гриценка з'явився свій Ракицький зі своїм золотим унітазом (тим більше, що всі ЗМІ Садового відверто глорять за Шахтар). Виступ Сакварелідзе, до речі, найбільш адекватний поміж усіх гриценкіських промовців. Саме тому його так любить мудрий галицький нарід.

відео

світлинки


люди


апостоли та учні


сцена


Садовий


гімн


Гриценко

На такій романтичній темі просто гріх не поставити бездоганний хіт "J'aimerais" з нового альбому Vendredi sur Mer "Premiers émois". А який там шарман-шарман хіт "Larme à Gauche", який всі охочі вже слухати ще в 2017 році на EP "Marée Basse".

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.