Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

прокуратура

Понеділок, 25 березня 2019, 10:51

У Львові судитимуть підприємця, який незаконно отримав майже 119 тис гривень

прокуратура

Чоловік заволодів майже 119 тис грн бюджетних коштів завдяки неправдивим актам приймання виконаних будівельних робіт.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області

У вересні 2015 року фізична особа-підприємець, маючи у своєму підпорядкуванні найманих працівників, уклала договір підряду із Департаментом містобудування Львівської міської ради, згідно умов якого зобов'язувався виконати будівельні роботи з встановлення шумозахисних екранів довкола декількох навчальних закладів у Львові.

Однак, у жовтні-грудні 2015 року, перебуваючи на об'єктах будівництва, правопорушник склав, підписав, засвідчив печаткою та видав завідомо неправдиві акти приймання виконаних будівельних робіт, у яких безпідставно завищив вартість окремих робіт, зокрема, тих, які взагалі не виконувалися.

Після отримання від мерії на банківську карту майже 119 тис грн зловмисник використав їх на власні потреби.

Заначимо, що для відшкодування завданої кримінальним правопорушенням шкоди, Львівська місцева прокуратура №2 в інтересах Львівської міськради заявила цивільний позов на вказану суму.

Під час досудового розслідування до фігуранта застосовали запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Подозрюваному інкримінували правопорушення, передбачене ч.2, ч.3 ст.191 КК України (заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно) та ч.1 ст.366 КК України (службове підроблення).

За вчинене йому загрожує до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

На даний час справа перебуває на розгляді у Шевченківському районному суді м.Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.