Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

музей

Вівторок, 26 березня 2019, 13:42

У музеях планують запровадити спеціальні системи пожежогасіння

музей

Для боротьби з вогнем планують встановлювати системи газового та вуглекислотного пожежогасіння в експозиційних залах та фондосховищах музеїв. 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Мінрегіонбуд пропонує прописати відповідну норму у ДБН щодо закладів культури і дозвілля, щоб передбачати влаштування нових систем при проектуванні цих будівель. Це дозволило б зберігати 100% експонатів під час гасіння пожеж

"Сьогодні газові та вуглекислотні системи пожежогасіння стають популярнішими. За вартістю вони не відрізняються від традиційних методів ліквідації пожеж за допомогою води або піни. Проте є ефективними, і що найважливіше, дозволяють зберігати цінні предмети та майно" – зазначив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Під час газового пожежогасіння газ проникає у приміщення та витісняє кисень, чим зупиняє подальше розповсюдження вогню. При вуглекислотному пожежогасінні вуглекислота під дією високої температури також переходить у газоподібний стан, що сприяє зниженню концентрації кисню в повітрі. Крім цього, вуглекислота також сприяє охолодженню поверхонь, які піддавалися вогню.

Використовуються ці системи обов’язково після евакуації людей з приміщень. Ці системи сприятимуть збереженню важливих та цінних експонатів, документів, виставкових матеріалів у випадку можливих надзвичайних ситуацій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.