Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

виборча дільниця

Неділя, 31 березня 2019, 12:00

На Львівщині проголосували більше 5% виборців: виявили декілька спроб голосування без паспорта

виборча дільниця

Станом на 10:00 год зафіксували 5% явки виборців у області – значних порушень не зафіксували.

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила начальниця відділу адміністрування державного реєстру виборців Львівської ОДА Зоряна Павлів.

Станом на 10:00 год зафіксовано 5% явки виборців, однак найбільший пік явки у області, зазвичай, припадає від 11:00 год до 14:00 год. Значних правопорушень не виявлено", – зазначила Зоряна Павлів.

За її словами, у області зафіксовано 1,820 млн виборців, 45 тисяч з них  голосуватимуть на дому.

Аналітик ГО "Опора" Тарас Радь також підтвердив, що станом на 11:00 год голосування розпочалося активно, особливо у містах, а значних порушень під час виборів не зафіксовано.

"Було декілька спроб голосування без паспорта – людина приходила із запрошенням на вибори і наполягала, щоб їй дозволили проголосувати. Це трапилося у смт. Гніздичів Жидачівського району та у селі Романів Городоцького району, але це лише поодинокі факти. 

Так само є проблема голосування не в кабінтах, а на підвіконниках та на столах. Таким чином порушується таємниця голосування – окремі факти зафіксували у селі Липник Жовківського району. Ми реагуємо на них поясненням, адже такі випадки виникли чрез те, що кабінки є неосвітленими. Це проблема виборчої комісії, яка погано підготувалася до роботи", – розповів Тарас Радь.

Нагадаємо, сьогодні у Львові запрацювали всі виборчі дільниці в кожному з районів міста. Усі виборчі дільниці у місті і області працюватимуть до 20:00 год.

Додамо, на Львівщині у день виборів працює телефонна гаряча лінія. Загалом у виборах Президента України можуть взяти участь 1,9 млн виборців у Львівській області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.