Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

контрабанда

ГУ ДФС у Львівській області.

Понеділок, 1 квітня 2019, 12:49

Працівники митниці виявили цінні ордени та медалі вартістю майже 900 тисяч

контрабанда

У посилці, яку надіслали з США, виявили 11 орденів та медалий, які мають культурну та історичну цінність.

Про це повідомила прес-служба Головного управління ДФС Львівщини.

Сьогодні, 1 квітня, у поштовому відправленні працівники митниці виявили 37 орденів та медей, з них 11 визнані такими, що мають культурну та історичну цінність.

Під час митного огляду однієї з міжнародних поштових посилок із Сполучених Штатів Америки у прикордонників виникла підозра щодо переміщення незаявлених за встановленою формою товарів.

Згідно з документами громадянин України, який проживає у США, відправив зазначену посилку мешканці Хмельницької області. У детальному описі вкладень вказано "предмет домашнього вжитку", а саме годинники, одяг,
продукти харчування, посуд та косметика загальною вартістю 140 доларів США.

Під час поглибленого огляду вмісту міжнародного посилки, працівники митниці виявили незаявлені 37 предметів фалеристики. З них ордени «Олександр Невський», «Богдан Хмельницький» ІІІ ступеня, «Михаил Кутузов» ІІІ ступеня, «Олександр Суворов» ІІІ ступеня, «За відвагу» та інші, а також медалі «Адмірал Нахімов», «Адмірал Ушаков», «За відвагу» згідно з висновком державної експертизи Львівського історичного музею є культурною та історичною цінністю.

Загальна вартість усіх предметів фалеристики майже 890 тис. гривень.

За цим фактом складено протокол про порушення митних правил. Правоохоронці вилучили всі ордени та медалі. Справу скерують до суду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.