Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

літній майданчик

Вівторок, 2 квітня 2019, 13:50

У Львові стартував сезон літніх майданчиків

літній майданчик

З 1 квітня до листопада у Львові працюватимуть відкриті літні майданчики.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

У міськраді Львова є комісія з видачі дозволів на встановлення літніх майданчиків, а основною умовою отримання дозволу є дотримання архітектурно-художніх вимог, встановлених комісією.

"Літні майданчики встановлюються на підставі схеми-прив'язки, в якій визначаються параметри цього майданчика, тобто ширина і площа, а також архітектурно-художні вимоги, які стосуються накриття, озелення та охорожі. Все це подається в проекті, який згодом мають погодити" – пояснив начальник відділу архітектурно-художнього оформлення міста та розміщення тимчасових споруд Віктор Пецух.

Найбільше порушень виникає через недотримання проекту, зокрема підприємці збільшують площу та виходять за дозволені межі майданчика. Порушують також вимоги до накриття, адже залежно від того, чи будинок належить до пам'ятки архітектри, вирішують встановалювати парасолі чи маркізу.

"Площа майданчика визначається з врахуванням того, що має залишатися 1,8 м для пішохідної зони. Площа Ринок рахується пішохідною зоною, тому тут усі майданчики встановленні в межах тротуарів. Єдина вимога тут – між майданчиками має бути мінімум 3,5 метри, щоб могли проїхати пожежники, швидка та інша спец-техніка" – додав Віктор Пецух.

Обмежень щодо озеленення майданчику немає, підприємець може обрати будь-який варіант оформлення території квітами та зеленню.

Працівники районних адміністрацій почали проводити моніторинг щодо дотримання вимог встановлення літній майданчиків. За недотримання вимог підприємцеві нараховуватимуть штраф у 10-ти кратному розмірі від суми оренди.

Від початку 2019 року міськрада видала 124 дозволи на встановлення літніх мійданчиків, загалом станом на сьогодні є близько 400 діючих дозволів у  місті. Минулого року видали 513 дозволів на встановлення літніх майданчиків.  

Наразі робоча група готує зміни у правилах щодо встановлення лініх майданчиків. За словами Віктора Пецуха, нововведення допоможуть спростити механізм встановлення терас для підприємців, але водночас введуть жорсткі штрафні санкції, щоб зменшити кількість порушень.

Нагадаємо, з 1 квітня у Львові розпочали розміщувати літні майданчики.

Зазначимо, у серпні 2018 року Львівська міськрада виділила 400 тис грн на демонтаж відкритих майданчиків.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.