Директора Грибовицького сміттєзвалища відсторонили від посади

Середа, 3 квітня 2019, 12:55

Віталія Пугача відсторонили від роботи директором ЛКП "Збиранка" через хабар у 4,7 млн грн.

Про це повідомила прес-служба прокуратури у Львівській області.

Вчора Галицький районний суд Львова обрав для директора ЛКП "Збиранка", що займається рекультивацією Грибовицького сміттєзвалища, Віталія Пугача запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 405 тис грн та відсторонив від посади.

Зазначимо, у понеділок силовики затримали Пугача у його кабінеті на отриманні частини хабара у понад 400 тис грн, а загалом йшлося про 4,7 млн грн хабара. За ці кошти посадовець обіцяв підприємцю посприяти у визнанні його переможцем торгів та підписати з ним договір на поставку вапна для станції очистки фільтратів Грибовицького сміттєзвалища.

"За задумом зловмисника планувалося використання лише третини від передбаченої технологічним процесом кількості вапна та отримання очільником КП неправомірної вигоди в розмірі 65% від суми перерахованих коштів за фактично непоставлений товар, а також отримання "відкату" з кожного поставленого кілограма вапна", – наголосили у СБУ.

Дії Пугача підпадають під ч.3 ст.368 КК України, яка передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі до 10 років з 3-річним позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у серпні минулого року Пугача оштрафували на 119 гривень за перешкоджання журналістській діяльності. Чиновник напав на журналістів видання "Львівський портал" на території Грибовицького сміттєзвалища та пошкодив штатив для смартфона.

Мітки: Віталій Пугач, Грибовицьке сміттєзвалище, ЛКП "Збиранка", новини львова, Прокуратура Львівської області, СБУ у Львівській області, хабар, чиновник Львівської міськради