Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Національна поліція у Львівській області

Четвер, 4 квітня 2019, 12:48

Львівська поліція готова до другого туру виборів – Середа

Національна поліція у Львівській області

Правоохоронці Львівщини не прогнозують великих провапорушень під час проведення другого туру виборів Президента України.

Про це повідомив кореспондент Варіантів.

Для забезпечення правопорядку у першому турі виборів у Львівській обасті задіяли 8 695 правоохоронців. Серед них 2 964 поліцейських безпосередньо  охороняли окружні та дільничні виборчі комісії. Решту для патрулювання задіяли представникі Нацгвардії та прикордонників.

На Львівщині під час першого туру виборів поліцейські відкрили 4 кримінальні порушення та склали 12 протоколів про порушення виборчого процесу. Всього правоохоронці отримали 71 повідомлення від громадян про незначні порушення.

"Найбільше було адміністративних правопорушень щодо встановлення обмежень, або перешкоджань голосування. Також 6 протоколів склали за дрібне хуліганство, 1 – за невиконання батьками обов'язків щодо виховання дітей та ще 1 протокол за розпивання алкогольних напоїв членом виборчої комісії під час роботи" – розповів начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області Валерій Середа.

Він додав, що основна проблема – це недостатня кількість особового складу, тому що безпосередньо на виборчих дільницях службу може нести лише працівник поліції.

За його словами, жодного тиску за якогось кандидата, або вказівок підтримувати чи переслідувати когось поліція Львівщини не отримувала.

"29-ий рік я служу в правоохоронних органах і, напевно, вперше реально ніяких вказівок не поступало. Раніше завжди на всіх виборах старалися втягнути поліцію у політику. На цих виборах основна вимога – це забезпечити правопорядок і одна із вимог була – це бути нейтральним" – пояснив Валерій Середа.

Загалом, він вважає, що на Львівщині це були перші вибори, які пройшли спокійно, тому поліція готова до другого туру виборів.

Нагдаємо, на одній дільниці у Львові виборці пошкодили плакат Порошенка. Також на Львівщині зафіксували декілька "мертвих" душ у списках виборців. Крім цього, на львівських виборчих дільницях поліція незаконно фотографувала посвідчення спостерігачів.

Також у Львові виборцю видали бюлетень, на якому була позначка за іншого кандидата, а курсанти Академії сухопутних військ із запрошеннями не знайшли себе в списках виборців.

Загалом, в Україні поліцейські відкрили 11 кримінальних справ через порушення на виборах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.