Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

електромобіль

Четвер, 4 квітня 2019, 16:12

На всіх паркінгах з'являться зарядні станції для електромобілів

електромобіль

З липня на нових парковках обов’язково проектуватимуть мінімум 5% машино-місць з електрозарядками.

Про це повідомила прес-служба Кабінету Міністрів України.

До ДБН В.2.3-15:2007 про "Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів" внесли зміни, тепер обов’язкова вимога – облаштовувати електричними зарядками не менше 5% машино-місць на парковках.

Згідно зі змінами до ДБН, не менше ніж 5% машино-місць від загальної кількості у гаражах та автостоянках необхідно виділяти для облаштування зарядними пристроями для паркування транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами, одним чи декількома.

"Думаю, що вже в найближчі 5-10 років весь світ повністю перейде на електрокари, тому потрібно готуватися до цього вже зараз. У нових змінах до ДБН щодо автостоянок ми передбачили обов’язково влаштовувати на парковках, що проектуються, мінімум 5% машино-місць із зарядками для електромобілів" – розповів заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Міністр підкреслив, що цей процент планується поступово збільшувати, щоб до 2030 року усі 100% машино-місць на стоянках в Україні вже були оснащені електрозарядками. Ці зміни пов’язані з великою популяризацією електрокарів, яка очікується в найближчі роки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.