Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

хміль михайло

Неділя, 7 квітня 2019, 14:57

Схід і Захід повинні бути разом - Михайло Хміль про підсумок конкурсу «Єднай Україну творчо»

хміль михайло

Переможці львівського і харківського конкурсу, організованого до 100-річчя Соборності України, зустрілися у Києві.

Вони спробували себе у ролі народних депутатів.

Конкурс листів на тему «Чому нам варто стати друзями?» для школярів 9-11 класів міста Львова організував народний депутат фракції «Народний фронт» Михайло Хміль.

Школярі мали змогу побачити, як пишуться новини, відчути себе співучасниками «прямого ефіру» на телеканалі «Прямий» та відвідати Верховну Раду України. Під час подорожі до Києва переможці конкурсу почули від учасників Євромайдану, народних депутатів України Віталія Корчика і Михайла Хміля «живі» історії про ті буремні події. Разом вони згадали тих, хто загинув, подарувавши Україні шанс бути європейською країною.

Також школярі обох областей стали першопрохідцями програми просвітницьких заходів Освітнього центру Верховної Ради, де змогли ознайомитись із роботою законодавчого органу і взяти участь в інтерактивній грі «Парламент».

«Процес формування ціннісних орієнтирів починається ще змалку, тому дуже важливо залучати молодь ще зі школи до різноманітних освітніх та просвітницьких заходів, інтерактивних уроків і творчих конкурсів зі знання історії своєї держави. Розповідати, як побудований державний організм, як працює демократія, проводити історичні паралелі і, звичайно, давати дітям можливість самим трактувати, яким шляхом рухається Україна. Впевнений, що поїздка була корисною для нас усіх. Своїми творчими роботами діти довели, що Схід і Захід разом, що ми різноманітні у своїх поглядах, унікальні у традиціях, але разом з тим солідарні у прагненні України бути вільною і успішною», - підсумував Михайло Хміль.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.