Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

посвідчення водія

autopalace.com.ua

Понеділок, 8 квітня 2019, 11:56

В Україні складення водійських іспитів фіксуватимуть на відео

посвідчення водія

Протягом півроку в Україні запровадять відеофіксацію складення практичного іспиту дії кандидата у водії.

Про це повідомляє Головний сервісний центр МВС України.

Кабмін вніс зміни до ряду постанов, пов'язаних з порядком видачі посвідчень водія, підготовки водіїв, а також акредитацією автошкіл.

Зокрема, протягом півроку запровадять відеофіксацію процесів складення іспитів зі знань правил дорожнього руху і навичок керування транспортними засобами. Відтепер під час складення практичного іспиту дії кандидата у водії та екзаменатора фіксуватимуть за допомогою обладнання, встановленому в кожному екзаменаційному авто

Крім того, теоретичний та практичний іспити буде неможливо скласти в різних територіальних сервісних центрах МВС.

Термін чинності отриманого в автошколі Свідоцтва про закінчення навчального закладу з підготовки водіїв транспортних засобів скоротили до 2 років. Отримати або обміняти посвідчення водія неможливо без відмітки про місце реєстрації в документі, що посвідчує особу.

У процедурі взаємодії територіальних органів з надання сервісних послуг МВС з навчальними закладами з підготовки водіїв транспортних засобів запроваджено електронний обмін інформацією. Викладачі та інструктори з водіння будуть зобов’язані вносити у спеціальний електронний журнал інформацію про час проведення теоретичних та практичних занять, а також транспортний засіб, на якому здійснюватиметься практичне заняття.

Як зазначається, нововведення покликане посилити контроль за організацією навчального процесу в кожному закладі з підготовки водіїв та, зокрема, за навчанням кожного слухача.

Нововведення, що стосуються діяльності автошкіл, передбачають скасування необхідності придбання в територіальних сервісних центрах МВС бланків свідоцтв про закінчення закладу з підготовки водіїв та спрощений механізм акредитації закладів, що належать до сфери управління Міносвіти.

Також передбачено передачу функції акредитації закладів від Головного сервісного центру МВС до регіональних сервісних центрів МВС за місцезнаходженням закладів. Всі випускники, які закінчили навчання з підготовки водіїв у закладах професійно-технічної освіти будуть допущені до складання іспитів без додаткового навчання в автошколі.

Нагадаємо, у лютому у Львові послуги навчання на курсах водіїв зросли на 2,1%

Також Україні хочуть зробити окремі права для водіїв на "автоматі"

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.