Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

університет Франка

Вівторок, 9 квітня 2019, 15:13

Науковці львівських вишів отримали премії від Порошенка

університет Франка

Троє науковців ВНЗ Львівщини отримали державні премії у 300 тис грн.

Про це йдеться в указі Президента України №110/2019 від 8 квітня 2019 року.

Петро Порошенко присудив державні премії в галузі науки і техніки 2018 року розміром у 300 тис грн трьом науковцям з Львівщини.

Зокрема, за роботу "Якісні методи дослідження моделей математичної фізики" премію отримав доктор фізико-математичних наук, професор Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка Анатолій Прикарпатський.

Валентина Чоп’як, доктор медичних наук, завідувач кафедри Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, премію отримала за роботу "Наукова розробка та впровадження персоніфікованого підходу до діагностики, лікування та профілактики імунозалежних захворювань".

Також за дослідження "Біологічна активні речовини мікробного синтезу в новітніх біотехнологіях і сучасному аграрному виробництві" премією нагородили Віктора Федоренка, докторабіологічних наук, завідувача кафедри Львівського національного університету імені Івана Франка.

Нагадаємо, у грудні 2018 року троє науковців ЛНУ ім. І. Франка отримали премії Президента України для молодих вчених 2018 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.